1 килограм брашна, пола пакетића квасца, 1 кесица прашка за пециво, 1.5 дцл јогурта, 1 дцл уља, 2 кашичице соли и по потреби воде. Квасац ставити у мало млаке воде са шећером да нарасте па помешати са осталим намирницама са списка. Јогурт треба да је млак. Оставити петнаестак минута да крене и узети количину која вам је довољна за плех. Подмазати уљем плех (или ставити тесто на пец папир) и развући тесто танко по плеху (руке могу бити намазане уљем, мада све може да се ради и без уља, тако није масна уопште, развлачити онда на пулту оклагијом уколико немате "онај рад руку за пицу у ваздуху"). Ставити фил по жељи (прво парадајз пире па онда све остало: шунка, печурке, трапист/моцарела, маслинке, јаја... итд) и убацити у рерну на осам до десетак минута (200-220 степени).
*тесто може по потреби да се прави и без јогурта, исто испадне фино као у пицерији
** количина која остане може у ванглицу, покривена па у фрижидер на два три дана и ето доручка/вечере ако чупкате одатле, а може и у кесице па у замрзивач, само се пре употребе извади мало раније
** количина која остане може у ванглицу, покривена па у фрижидер на два три дана и ето доручка/вечере ако чупкате одатле, а може и у кесице па у замрзивач, само се пре употребе извади мало раније
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар