1 чаша белог брашна, 2 чаше кукурузног брашна (не палента - то је гриз), 1 чаша уља, 1 чаша јогурта, 1 чаша павлаке, 1 чаша киселе воде, 100 грама ситног сира, 2 прашка за пециво, 2 јаја, 1 кашичица соли (не вршна).
Све се измикса, ако је сир слан онда мање соли (може пола кашичице) и пече се док не порумени (на 220) у подмазаном калупу. Може се у тесто додавати и сецкана шунка, краставчићи... итд, а лепе су и празне. Мекане су и кад се охладе, а одличне уз мезе.
Инџој!
Све се измикса, ако је сир слан онда мање соли (може пола кашичице) и пече се док не порумени (на 220) у подмазаном калупу. Може се у тесто додавати и сецкана шунка, краставчићи... итд, а лепе су и празне. Мекане су и кад се охладе, а одличне уз мезе.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар