понедељак, 9. фебруар 2009.

Ђавоља варош

















Потребно је 300 грама свињског филеа, 300 грама пилећег белог меса, 200 грама шампињона, 600 грама кромпира, со, бибер и мало или нимало уља (по избору). Направити ражњиће од свињског и пилећег меса, а на врх сваког ражњића ставити шампињон (а може и одвојено да се грилује како би се лакше окретали ражњићи, па га после набости на врх). Посолити, побиберити и месо испећи у грил тигању, на роштиљу или где вам се већ учини згодно уз додатак уља (или - као у овом случају, без уља). Кромпире добро опрати, пресећи на пола, зачинити и пећи у загрејаној рерни пола сата на 220 степени. Сервирати кромпире на зеленој салати (још боље ако имате руколе), а ражњиће убоцкати у кромпир тако да стоје усправно. Спремање наравно синхронизовати јер све треба служити топло.



Инџој!

Нема коментара: