Тапенада је француски специјалитет, паста од црних маслина која се у изворном облику прави од инћуна, капра, маслиновог уља и црних маслина. Може се модификовати, додавати и бели лук, лимунов сок, бренди, бибер и неко зачинско биље. Користи се као намаз или за пуњење филета и меса, рибе, тестенине итд.
Може се направити и зелена тапенада, зависи ко које маслине више воли :) и мазати на препечен тост или брускете, француски хлеб.
Ова горе на фотографији конкретно, направљена је од 200 грама црних маслина без коштица, 4 чена белог лука и скоро 1 децилитра маслиновог уља. Све поубацивати у блендер, изблендирати и одложити у фрижидер до употребе.
Може се направити и зелена тапенада, зависи ко које маслине више воли :) и мазати на препечен тост или брускете, француски хлеб.
Ова горе на фотографији конкретно, направљена је од 200 грама црних маслина без коштица, 4 чена белог лука и скоро 1 децилитра маслиновог уља. Све поубацивати у блендер, изблендирати и одложити у фрижидер до употребе.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар