Потребно је 500 грама пилетине (филе или бело), 120 грама оштрог брашна (тип 500), 120 мл пива, 3 дцл уља, 4 јајета и мало соли. Пилетину исећи на траке (штапиће) дебљине 1 цм и посолити по укусу.
Орли маса: Одвојити жуманца и беланца, у жуманца додати пиво, а беланца умутити у чврст шне. Жуманца и пиво умутите, посолите по укусу и мутите и даље постепено додајући брашно (миксер на кецу или ручно, да нема грумуљица). Постепено додајте шне у жуманца и опет на најслабије мутити тридесетак секунди.
Ваљати пилетину у брашно, па у орли масу и пржити у дубоком уљу, вадити на убрусе, служити топло уз помфрит или барени кромпир и обавезни тартар сос.
Орли маса: Одвојити жуманца и беланца, у жуманца додати пиво, а беланца умутити у чврст шне. Жуманца и пиво умутите, посолите по укусу и мутите и даље постепено додајући брашно (миксер на кецу или ручно, да нема грумуљица). Постепено додајте шне у жуманца и опет на најслабије мутити тридесетак секунди.
Ваљати пилетину у брашно, па у орли масу и пржити у дубоком уљу, вадити на убрусе, служити топло уз помфрит или барени кромпир и обавезни тартар сос.
* На исти начин можете спремати и ослића, смуђа... :)
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар