уторак, 17. фебруар 2009.

Пилећи гулаш са пивом и печуркама

















Пола килограма пилећег белог меса, 2 главице црног лука, 3-4 чена белог лука, 200 грама буковача, 200 грама ситнијих шампињона (може и крупнији, онда сечење на четвртине), 50 грама сувих вргања, 1дцл пива, 1 кашичица млевене паприке, 2 кашике парадајз пиреа, уље, зачини.
Пилетину исећи на крупније коцке, буковаче на резанце, а црни и бели лук што ситније. Суве вргање потопити у млаку воду како би омекшали, а потом их процедити и исећи на мање комаде. На мало уља пропржити црни и бели лук, па додати пилетину и пржити је док не промени боју. Затим додати буковаче и вргање, па динстати уз повремено доливање воде.


Када је месо напола динстано, додати шампињоне, млевену паприку, пиво, парадајз пире и зачине по укусу (ја ставим, бибер, со, бели лук у праху, першун), па наставити са динстањем на умереној температури док сви састојци не омекшају.



Пред крај динстања посути са мало густина (1 кашика, мада ја и то не додајем јер ми се све лепо укува и одговарајуће је густине). Готов гулаш посути сецканим (или сушеним) листом целера. Салата - туршија, ако вам је остало :)



* Ко воли љуто може убацити и мало млевене љуте паприке
** Може и мало више пива уместо воде

Инџој!

Нема коментара: