субота, 14. фебруар 2009.

Црни колач

















Потребно је 6 јаја, 6 шољица шећера, 6 шољица ораха, 2,5 шољице уља, 1,5 шољица млека, 3 шољице брашна, 3 очишћене изрендане накиселе јабуке, 1 прашак за пециво, 1 ванил шећер, 2 штангле рендане чоколаде (замена: 2 кашике какаа или несквика).
Умутити снег од беланаца, додати шећер помешан са ванилом, додати жуманца, оставити миксер и узети варјачу па даље полако мешати. Убацити уље, млеко, рендане јабуке, орахе, брашно, прашак за пециво и чоколаду. Промешати да се сједини све, сипати у плех са пец папиром и пећи на 200 док се странице не одвоје од плеха, а да се не пресуши, јер овај колач треба да буде влажан унутра (због јабука). Кад се потпуно охлади, прелити глазуром од 150 грама чоколаде за кување (са додате 2 кашике уља).


* шољица = она најмања за кафу у коју стаје 60 грама шећера (то је мера за 1 шољицу шећера)
** плех је димензија 28х40

Инџој!

Нема коментара: