Потребно је: 1.2 кг скуше/пастрмки..., 1 веза першуна, 2 лимуна, 3 дл маслиновог уља, 4 чена белог лука, 1 кашика сецканог босиљка, мешавина зачина.
Першун и бели лук ситно исецкати, а лимун исцедити. У стакленој посуди сјединити маслиново уље, сок од лимуна, першун, босиљак и зачине по укусу, па полако промешати. Додати очишћену рибу и оставити је да се маринира најмање 120 минута. Касније се може само налити вином и убацити у рерну па преливати овим соком повремено у току печења.
Инџој!
Першун и бели лук ситно исецкати, а лимун исцедити. У стакленој посуди сјединити маслиново уље, сок од лимуна, першун, босиљак и зачине по укусу, па полако промешати. Додати очишћену рибу и оставити је да се маринира најмање 120 минута. Касније се може само налити вином и убацити у рерну па преливати овим соком повремено у току печења.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар