субота, 20. јун 2009.

Пуњене паприке

















Потребно је: 400 грама млевеног меса, 9 паприка бабура, 2 парадајза, пола везе першуна, шољица пиринча, 2 главице црног лука, 3 чена белог лука, 1 јаје, со, бибер, алева паприка и мешавина зачина.

2 главице црног лука и 3 чена белог лука ситно исецкати па сотирати на мало уља док не омекшају, спустити млевено месо и пропржити десетак минута па додати зачине и шољицу (од кафе) опраног пиринча. Промешати све добро на ватри још који минут. Склонити са ватре и кад се мало прохлади убацити 1 цело јаје, промешати и филом пунити спремљене, очишћене паприке. Затварати капицама парадајза, поређати у ватростални суд, посути кашиком брашна одозго, кашичицом алеве паприке, још неким зачином по жељи и першуновим листом. Сипати воду у суд у којем је спреман фил и прелити преко паприка. Побацати около паприка и сву средину (месо) која је остала од парадајза. Убацити у загрејану рерну на 200 степени, док лепо не укрчка, око сат времена.

Инџој!

1 коментар:

Maria је рекао...

Ох колко апетитно изглеждат!