среда, 10. јун 2009.

Згњечени млади кромпирићи

















Невероватно једноставан, а укусан рецепт који сам видела код палачинке и решила одмах да га испробам. Потребно је неколико младих кромпирића приближно исте величине како би се у исто време обарили, а у мој плех је стало двадесетак комада. Значи, кромпириће опрати, очистити и ставити у слану воду да се кувају и скувају ал денте (да можете виљушком кроз њих, али да пружају отпор, тј да се не раскувају). Процедити воду, сваки кромпир осушити крпицом па притиснути нежно преко крпе (згњечити дланом) на пец папир у плеху до 1 цм дебљине, испрскати их добро уљем, посути морском сољу и побацати неки зачин по жељи, мада и не мора. Мој избор је пао на рузмарин овај пут. Рерна је већ загрејана на 200 степени, гурнути их на 30-40 минута док не добију лепу златну боју и јести вруће уз кајмак, сир, пивце, итд... или их сервирати као додатак неком другом јелу.



Инџој!

4 коментара:

Maria је рекао...

Mnogo vkusno izglejdat! POzdravi!

Marija је рекао...

Bas si brza!

Drago mi je da su ti se svideli. Svidja mi se predlog da se jedu sa kajmakom :)

MASATERA је рекао...

Vauu ima ovdje kod tebe puno fine klopice :)

MIMIHUMI је рекао...

Zanimljivo .. mora da se proba