Потребно је: 1 кг свињског кареа без костију (може и филе), 2 младе тиквице, 200 грама листова качкаваља, 100 грама парадајз пиреа, 2 дл павлаке, 2 јајета, 1.5 дл млека, 0.5 дл уља, бибер, со, мешавина зачина.
Свињски каре исећи на шницле, истањити их тучком за месо и зачинити по укусу. Затим их пропржити на врелом уљу како би поруменеле. Тиквице опрати, одсећи им врхове, а затим их помоћу ножа за гуљење исећи на танке листове. Пржене шницле премазати парадајз пиреом, прекрити листом качкаваља, те сваку понаособ увити у листове тиквица.
Посебно умутити павлаку, јаја и млеко. Ватросталну посуду науљити и послагати увијене шницле једну поред друге тако да се на крајевима преклапају. Прелити припремљеном мешавином и пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени.
Инџој!
Свињски каре исећи на шницле, истањити их тучком за месо и зачинити по укусу. Затим их пропржити на врелом уљу како би поруменеле. Тиквице опрати, одсећи им врхове, а затим их помоћу ножа за гуљење исећи на танке листове. Пржене шницле премазати парадајз пиреом, прекрити листом качкаваља, те сваку понаособ увити у листове тиквица.
Посебно умутити павлаку, јаја и млеко. Ватросталну посуду науљити и послагати увијене шницле једну поред друге тако да се на крајевима преклапају. Прелити припремљеном мешавином и пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени.
Инџој!
4 коментара:
Ova kombinacija ti je savrsena.Bas sam razmisljala kako bih i ja mogla nesto sa tikvicama-kad evo odlicna ideja!
Zdravo, imam nagradi za teb!
Uh, super mi zvuci! Kakav je kare, uopsteno? Suv ili nije? Nikad nisam kupovala taj deo svinje ;)
Каре/крменадла очишћена од коскица и масноће, како год окренеш јесте сувља, ал зато у овалу има друштво :)
Постави коментар