четвртак, 25. јун 2009.

Ролнице од поврћа

















Потребно је: 250 грама танких кора за питу, 2 тиквице, 2 шаргарепе, 1 паприка, 300 грама шампињона, 2 празилука, со, бибер, ђумбир, кари, бели лук у праху, першун.

Поврће исецкати - празилук исећи по дужини па сецкати на колутиће, шаргарепу и паприку на штапиће, печурке и тиквице на листиће. На мало уља продинстати прво празилук, и редом додавати поврће - шаргарепу, паприку, тиквице и на крају печурке. Динстати кратко, не више од 10 минута, зачинити по укусу, ја додам све горе наведено, па склонити са ватре да се мало прохлади. Коре за питу исећи на траке, отприлике до 15 цм илити 1 кору на три траке.




Кашиком вадити фил, стављати на почетак коре, превити стране преко фила и умотати као сармицу. Мотати ролнице док не потрошите фил, поређати на пец папир у плех и пећи у загрејаној рерни на 200 степени до 30 минута, док лепо не порумене. Ролнице се могу пржити и у дубоком уљу, али су тако само масније, тако да сам ја увек за ову варијанту. Служити топле, али су подједнако лепе и кад се охладе. Не покривати их како би остале хрскаве.




Служити их уз соја сос или неки сос који ћете направити по вашем укусу. Овога пута направила сам љуто-сладак сос од: 3 чена белог лука, 1 лимун, 1 кашика меда, 1 кашика браон шећера, 2 кашике тамарија и мало сецкане свеже љуте папричице. Лимун ољуштити (и кору и белу опну) и исецкати га на коцкице, па све редом поубацивати у блендер. Из блендера га изручити у шерпицу и мало прокувати на ватри да добије и мало густине. Сос се не прелива преко ролница већ се оне у њега умачу. Од ове количине кора и фила добићете 24 ролнице, отприлике.

Инџој!

2 коментара:

JA U KUHINJI... је рекао...

savršene su...

Maja Babić је рекао...

Sto ti je ovo dobro!