Семифредо (напола смрзнут десерт) је савршена летња посластица за све оне који воле сладолед тј смрзнути мус, пошто му је текстура ближа мусу него сладоледу. Брзо се прави, а укусан је и пенаст.
Потребно је: 250 мл слатке павлаке, 2 кашике шећера, 1 кашичица екстрата ваниле, 3 беланца, 1 конзерва уситњеног ананаса (567 гр), 9 кашика шећера, 60 мл воде. По жељи можете додати и мало нарендане лимунове коре.
Конзерву уситњеног ананаса отворите и ставите да се добро оцеди, ако је у круговима, онда га исецкајте на коцкице и опет оцедите добро. 9 кашика шећера и 60 мл воде помешајте и ставите да се скува у сируп на 5 минута. За то време умутите 3 беланца и у танком млазу уливајте врућ сируп у снег од беланаца. Непрестано мутите док се шне не удвостручи, око 10 минута. Улупајте слатку павлаку са 2 кашике шећера и ванилом, додајте и мало нарендане коре од лимуна. У беланца додајте уситњен и добро оцеђен ананас, павлаку коју сте умутили и све лагано промешајте да се изједначи. Изручите у калуп обложен прозирном фолијом (маса је довољна за Др. Еткеров калуп Срнећа леђа од 30 цм) и смрзните. Сећи на шните пошто пар минута одстоји на собној температури.
Инџој!
Потребно је: 250 мл слатке павлаке, 2 кашике шећера, 1 кашичица екстрата ваниле, 3 беланца, 1 конзерва уситњеног ананаса (567 гр), 9 кашика шећера, 60 мл воде. По жељи можете додати и мало нарендане лимунове коре.
Конзерву уситњеног ананаса отворите и ставите да се добро оцеди, ако је у круговима, онда га исецкајте на коцкице и опет оцедите добро. 9 кашика шећера и 60 мл воде помешајте и ставите да се скува у сируп на 5 минута. За то време умутите 3 беланца и у танком млазу уливајте врућ сируп у снег од беланаца. Непрестано мутите док се шне не удвостручи, око 10 минута. Улупајте слатку павлаку са 2 кашике шећера и ванилом, додајте и мало нарендане коре од лимуна. У беланца додајте уситњен и добро оцеђен ананас, павлаку коју сте умутили и све лагано промешајте да се изједначи. Изручите у калуп обложен прозирном фолијом (маса је довољна за Др. Еткеров калуп Срнећа леђа од 30 цм) и смрзните. Сећи на шните пошто пар минута одстоји на собној температури.
Тнх ту Љиља :)
Инџој!
3 коментара:
privet ea iz Moldavia videla tvoio semifreddo i resila pocozati svoi variant ! nadeiusi ne obideshsea za eto !
ea oceni liubliu ananas poprobuiu tvoio semifreddo esli smogu poneati retept :D
http://anastassiacafe.blogspot.com/2009/06/semifreddo_16.html
scoji s cocova eazica perevoditi ,eto poliski ili ucrainski?
Sinoc otvorim konzervu ananasa. Secam se da sam nesto kod Ljilje videla sa ananasom, ali ne mogu na brzaka da nadjem. I nista, smazemo ga onako.
Danas ustajem, citam nove psotove, i vidim ovo - ti me sad podseti sta sam ustvari htela :)
DIVNO izgleda, ukus vec osecam.
Ovo ti je bozanstveno!
Постави коментар