Потребно је: 1 кг свињског меса од бута, 500 грама шампињона (или неких других печурака), 2 дл црног вина, 2 дл парадајз сока, 2 дл воде, 4 кашике брашна, 1 веза першуна, 1 главица белог лука, 0.5 дл уља, мешавина зачина, со, бибер.
Свињски бут исећи на шницле (или купити већ исечен у шницле), а потом их истањити тучком за месо. Зачинити по укусу, уваљати у брашно и пропржити на врелом уљу. Шампињоне исећи на листове, а першун и бели лук исецкати што ситније. Шампињоне пропржити на мало уља како би поруменели, додати бели лук, першун и кратко пропржити. Затим додати 4 кашике брашна и промешати. Сипати црно вино, парадајз сок и воду, додати зачине по укусу и кратко прокувати како би се добила одговарајућа густина.
У дубљу земљану (или ватросталну) посуду сипати мало соса, ставити пржене шницле и тако наизменично док се не утроши припремљен материјал. Завршити сосом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени, 30-40 минута. Послужити уз зелену или шопску салату.
Свињски бут исећи на шницле (или купити већ исечен у шницле), а потом их истањити тучком за месо. Зачинити по укусу, уваљати у брашно и пропржити на врелом уљу. Шампињоне исећи на листове, а першун и бели лук исецкати што ситније. Шампињоне пропржити на мало уља како би поруменели, додати бели лук, першун и кратко пропржити. Затим додати 4 кашике брашна и промешати. Сипати црно вино, парадајз сок и воду, додати зачине по укусу и кратко прокувати како би се добила одговарајућа густина.
У дубљу земљану (или ватросталну) посуду сипати мало соса, ставити пржене шницле и тако наизменично док се не утроши припремљен материјал. Завршити сосом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени, 30-40 минута. Послужити уз зелену или шопску салату.
Инџој!
1 коментар:
Pravim slicno,ali cini mi se da je tvoj recept bolji..
Постави коментар