Рецепт испробан као улазница за игру фуд блогера са простора бивше Југославије, ФБИ рукавице коју је осмислила мамајац, а блог под истрагом у јуну био је маслинкин.
Потребно је: 2 велике келерабе, 4 везе блитве, 1 веза младог лука, 150 грама младог крављег сира, 1 кугла моцареле, 250 мл слатке павлаке, 2 чена белог лука, мало маслиновог уља, мускатни орашчић и мало соли.
Келерабу очистити, исећи на танке листиће и кувати у сланој води око 15 минута, да омекша. Блитву очистити и ставити у већи, дубљи тигањ на мало маслиновог уља (уз додатак белог лука), поклопити и динстати док не спласне, а онда отклопити на неколико минута да из тигања испари течност. Посолити и зачинити је са мало мускатног орашчића и прохладити. Одвојено продинстати сецкан млади лук, додати слатку павлаку и мало укрчкати па зачинити и то са мало мускатног орашчића и склонити са ватре. Блитву грубо исецкати и помешати са изгњеченим младим крављим сиром.
Потребно је: 2 велике келерабе, 4 везе блитве, 1 веза младог лука, 150 грама младог крављег сира, 1 кугла моцареле, 250 мл слатке павлаке, 2 чена белог лука, мало маслиновог уља, мускатни орашчић и мало соли.
Келерабу очистити, исећи на танке листиће и кувати у сланој води око 15 минута, да омекша. Блитву очистити и ставити у већи, дубљи тигањ на мало маслиновог уља (уз додатак белог лука), поклопити и динстати док не спласне, а онда отклопити на неколико минута да из тигања испари течност. Посолити и зачинити је са мало мускатног орашчића и прохладити. Одвојено продинстати сецкан млади лук, додати слатку павлаку и мало укрчкати па зачинити и то са мало мускатног орашчића и склонити са ватре. Блитву грубо исецкати и помешати са изгњеченим младим крављим сиром.
На дно ватросталне посуде или плехчића (18х28 у овом случају) ставити ред келерабе, па ред блитве, па ред листова моцареле па поновити келераба - блитва - моцарела - келераба, залити мешавином павлаке и младог лука па убацити у претходно загрејану рерну на 200 степени да се пече док не порумени и лепо не укрчка, неких 40-45 минута. Сачекати да се мало прохлади, па онда сећи и сервирати.
Инџој!
1 коментар:
super... drago mi je da vam se svidelo :)
Постави коментар