недеља, 14. јун 2009.

Уштипци од карфиола

















Потребно је: 500 грама карфиола исцепканог на цветиће, 1 црвени лук ситно исечен, 80 грама брашна, 20 грама ренданог пармезана, веза ситно исецканог свежег першуна, 2 јаја, со и бели бибер, 70 грама моцареле исецкане на коцкице.

Још један једноставан и укусан рецепт. Ситно исецкан црвени лук сотирајте на мало уља док не постане стакласт па oставите са стране да се охлади. Цветиће карфиола обарите у сланој води или на пари док не смекша, процедите и оставите да се охлади. Кад се карфиол охлади прстима га изгњечите у још мање парчиће, додајте исецкан першун и динстан лук па све измешајте добро.





У другом суду помешајте брашно и пармезан, убаците 2 јаја и жицом измешајте све да добијете фину, глатку, компактну масу. Додајте јој смесу од карфиола и коцкице моцареле, со и бибер и све полако промешајте. Вадите полако кашиком масу и пржите на врелом уљу на кратко, да не истопите моцарелу, довољно је да добије златасту боју са једне стране, преврнете да порумени и друга и готово је. Вадити их на убрусе, служити их топле или хладне.

Инџој!

2 коментара:

Вера је рекао...

Svi ih volimo,pravim slicno...

ROTKVICA је рекао...

Obožavam...