понедељак, 8. јун 2009.

Свињски каре са тиквицама

















Потребно је: 1 кг свињског кареа без костију (може и филе), 2 младе тиквице, 200 грама листова качкаваља, 100 грама парадајз пиреа, 2 дл павлаке, 2 јајета, 1.5 дл млека, 0.5 дл уља, бибер, со, мешавина зачина.

Свињски каре исећи на шницле, истањити их тучком за месо и зачинити по укусу. Затим их пропржити на врелом уљу како би поруменеле. Тиквице опрати, одсећи им врхове, а затим их помоћу ножа за гуљење исећи на танке листове. Пржене шницле премазати парадајз пиреом, прекрити листом качкаваља, те сваку понаособ увити у листове тиквица.




Посебно умутити павлаку, јаја и млеко. Ватросталну посуду науљити и послагати увијене шницле једну поред друге тако да се на крајевима преклапају. Прелити припремљеном мешавином и пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени.





Инџој!

4 коментара:

Вера је рекао...

Ova kombinacija ti je savrsena.Bas sam razmisljala kako bih i ja mogla nesto sa tikvicama-kad evo odlicna ideja!

Maria је рекао...

Zdravo, imam nagradi za teb!

Maja Babić је рекао...

Uh, super mi zvuci! Kakav je kare, uopsteno? Suv ili nije? Nikad nisam kupovala taj deo svinje ;)

Урбана Стонога је рекао...

Каре/крменадла очишћена од коскица и масноће, како год окренеш јесте сувља, ал зато у овалу има друштво :)