среда, 10. јун 2009.

Роловано месо и пуњене печурке

















За печурке: 400 грама печурака, пола везе першуна, 3 већа чена белог лука, десетак зелених маслина без коштица, 1 кисела павлака, бибер, мало презле и пола кугле моцареле.
Месо: 200 грама пилећег филеа, 200 грама свињског филеа, 200 грама хамбуршке сланинице за роловање, сечене на шните.

Печуркама поскидати стопице и ситно исецкати, па стопице сјединити са ситно сецканим першуном, павлаком, сецканим маслинкама, побиберити, додати згњечени бели лук и мало презле па све лепо промешати. Напунити капице, нарендати пола кугле моцареле и убацити у загрејану рерну на 200 степени док не порумене.




Месо сећи на медаљончиће и мање комаде па роловати сланиницом и причврстити чачкалицом. Пећи у тефлон тигању или на роштиљу. Служити уз сос од печурака и павлаке или, као у овом случају уз пуњене печурке. Кад ме потомак угледа како мотам ово месо у сланиницу обавезно дода - јупи, правиш суши од меса!



Инџој!

4 коментара:

JA U KUHINJI... је рекао...

prefino...

Вера је рекао...

Ovo izgleda bozanstveno,pravi si gurman!

Урбана Стонога је рекао...

Биљојед који храни карниворе :)))

lucky је рекао...

MLJAC MLJAC!!