среда, 1. април 2009.

Лазање

















Потребно је пола килограма тестенине за лазање коју треба обарити, 100-150 грама траписта у комаду, 2-3 пакетића тост-топи сира, фил, "бешамел" и једна тепсија, плех или ватростални суд.
Фил: На мало уља сотирати 1 ситно сецкану главицу црног лука, па додати од 300-500 грама млевеног меса, по жељи па га пропржити. Додати со, бибер, оригано и парадајз пелат (или кечап), онако да буде сочно.
Бешамел: У шерпици истопити 1-1.5 паковање масног сира (онај у троуглићима) и 170 грама путера па налити са пола литре млека (може и мало више, али не више од литар) и загрејати до кључања.


У плех ређати половину тестенине (ја ређам да крајеви мало вире из плеха па на крају преклапам), налити половином "бешамела" па побацати половину фила свуда преко. Поређати листиће тост-топи сира па поновити све још једном - преостала тестенина - "бешамел" - па фил и на крају преко свега изрендати на крупно трапист и посути ориганом. Гурнути у загрејану рерну да се запече на 200 степени.


Инџој!

Нема коментара: