
У посољеној води скувати 400 кромпира у љусци док не омекша. Оцедити и ољуштити док је још топао. Ставити у посуду и добро изгњечити виљушком. Измрвити 200 грама фета сира, додати га кромпиру, промешати, додати 4 везице исецканог влашца, 1 везу свеже сецкане мирођије, 1 кашику лимуновог сока и 1 умућено јаје. Посолити, побиберити, добро измешати па поклопити смесу и оставити да се охлади док не очврсне (сат до сат ипо у фрижидеру).
Од смесе рукама направити куглице исте величине, мало их спљоштити и уваљати у брашно. У дубљем тигању или суду загрејати уље и пржити док не добију златножуту боју са обе стране, што је брзо. Оцедити их од вишка масноће на папирнатим салветама и служити вруће.
Инџој!
Од смесе рукама направити куглице исте величине, мало их спљоштити и уваљати у брашно. У дубљем тигању или суду загрејати уље и пржити док не добију златножуту боју са обе стране, што је брзо. Оцедити их од вишка масноће на папирнатим салветама и служити вруће.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар