субота, 25. април 2009.

Мицине јабуке

















8 накиселих јабука опрати, ољуштити и издубити средину. 150 грама млевених ораха помешати са 1 кесицом ванил шећера, 4 кашичице шећера и 1 кашичицом цимета. Промешати и напунити јабуке већ поређане на пец папир у плеху. У загрејану рерну на 200 степени пећи саме јабуке само да омекшају петнаестак минута. За то време умутити патишпањ.
Патишпањ: Умутити 6 беланаца са 12 кашика шећера и 1 кесицом ванил шећера, додати 6 жуманаца и још мало мутити, у то спустити 12 кашика брашна помешаних са 1 прашком за пециво и 8 кашика уља.
Промешати лагано и масу прелити преко омекшаних јабука да се изједначи свуда. Вратити у рерну и пећи још пола сата до 40 минута док се тесто не одвоји од страница (види се то кад је готово). Извадити из плеха и преврнути га на послужавник, одлепити пец папир, оставити да се охлади и на охлађено умутити 3-4 кесице шлага, украсити ренданом чоколадом, млевеним орасима, по жељи...





Инџој!

Нема коментара: