четвртак, 23. април 2009.

Бојанина погача

















У пола литре млаког млека ставити 1 кашичицу брашна, две кашичице шећера и пола пакетића квасца да надође. Измешати 1 килограм брашна са две кашичице соли, нарендати 100 грама путера или маргарина, додати 2 жуманца и надошао квасац. Тесто добро обрадити рукама да буде глатко па оставити на топло место да одмори и надође, сат времена. Надошло тесто се још једном премеси и обликује у погачу на пец папиру у посуди у којој ћемо је пећи (плех, тепсија, шерпа). Од те масе се одвоји један део за прављење кикица којима се уоквири погача. Сачека се да нарасте још пола сата па се премаже умућеним жуманцетом (или премазати па сачекати). Пећи у загрејаној рерни на 180 степени сат времена.







Инџој!

Нема коментара: