субота, 25. април 2009.

Филоване пилеће шницле

















6 пилећих шницли истањити куварским чекићем, посолити, побиберити и пржити у тигању на загрејаном уљу. У другом тигању на загрејано уље ставити ситно исечену 1 главицу црног лука да се пржи. Када лук омекша у тигањ додати 400 грама свежих шампињона исечених на танке листиће, посолити, побиберити, промешати.



Припремити бешамел сос: У шерпицу спустити 100 грама путера, растопити па додати 2 кашике брашна и мешати жицом за мућење. Кад се брашно пропржи у шерпицу сипати 500 мл млека непрекидно мешајући жицом. Када бешамел сос добије потребну густину склонити шерпу са шпорета, сос посолити и промешати.




Испржене шницле поређати у науљену ватросталну посуду. На сваку шницлу нанети фил од шампињона и лука. На фил нанети бешамел сос, а на њега ситно изрендати качкаваљ (150 грама). Пећи на 200 степени, у загрејаној рерни, око 15-20 минута да се мало запече и благо порумени. Служити топло уз зелену салату и ротквице, парадајз...



Инџој!

Нема коментара: