недеља, 19. април 2009.

Мимоза салата

















Обарити 500-600 грама кромпира у љусци, ољуштити и сачекати да се мало охлади. Потребно је још 6 комада барених јаја, 300 грама шунке у комаду, 4-5 киселих краставчића, 2 чаше павлаке и 250 грама мајонеза. У чинију рендати све једно преко другог, почети са кромпиром (све на крупно ренде), па кашичицом вадити киселу павлаку и скидати па спуштати местимично по кромпиру, па изрендати мало шунке да покрије павлаку, па неко јаје, па нацедити мало мајонеза и изрендати неки краставчић. Све понављати неколико пута док се не потроше намирнице, тако да рендано жуманце буде на врху... због ради мимоза ефекта, јел :)
Мимоза је једно од решења да потрошите јаја од Ускрса.

Инџој!

Нема коментара: