уторак, 7. април 2009.

Бакино пециво

















Загрејати 200 мл млека и 100 мл воде, помешати, додати 1 кашичицу шећера и пола коцкице квасца, оставити да се растопи и надође. Додати 2 кашичице соли, 600 гр брашна и 150 грама масти или маргарина, па замесити тесто. Оставити да одстоји 15-20 минута.




Одвајати лоптице од теста и обликовати руком танке штапиће (глисте дебљине 1 цм) па од њих правити плетенице, ђевреке, переце тако што ћете саставити врх штапића, а онда само уврнути руком остатак. Ређати на плех са пец папиром, премазати умућеним јајетом па посипати по жељи: сусам, лан, ким, крупну со... Пећи у претходно загрејаној рерни на 200 степени док не порумене, а јести топле са хладним јогуртом :)





Тнх ту Миња :)


Инџој!

Нема коментара: