недеља, 19. април 2009.

Ролат од млевеног меса са бареним јајима

















500 грама мешаног млевеног меса помешати са 1 главицом ситно сецканог црног лука, 3 чена сецканог белог лука, пола везе першуна, 100 грама потопљених презли у мало млека, 1 цело јаје, мало соли и бибера. Све замесити и оставити у фрижидер да одстоји сат времена до два. Премазати уљем парче алу-фолије, изручити масу на фолију, растањити на 1 цм дебљине и формирати правоугаоник. Поређати 6 комада ољуштених, барених јаја, уз помоћ фолије умотати у ролат, па ролат умотати у фолију, мало га науљити и залити са мало воде па пећи у загрејаној рерни на 200 степени 45 минута. После 45 минута отворити фолију да ролат порумени и извадити после 15 минута. Оставити да се мало охлади до сечења. Сећи оштрим, танким ножем на парчиће дебљине 1 цм.
Ролат од млевеног меса са бареним јајима је једно од решења да потрошите јаја од Ускрса.




Инџој!

Нема коментара: