недеља, 19. април 2009.

Јастук торта

















Патишпањ: Умутити чврст снег од 8 беланаца, додати 8 кашика шећера и мутити миксером док се шећер не умути, додати 8 жуманаца, још мало мутити миксером и на крају 8 равних кашика брашна полако умешати и промешати да се изједначи маса па изручити на пец папир у плеху. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени око 25 минута. Извадити кад буде печен, преврнути на чисту крпу, скинути пец папир и оставити да се хлади. Кад се охлади исећи цео патишпањ на траке од 1 цм ширине.



У други дубљи плех, дужине колико су траке, ређати траке једну до друге густо тако да унутрашња страна патишпања буде окренута ка горе. У шољи размутити 3 кашике слатког од вишања са 2 дцл воде и прскати по сеченим и сложеним тракама док се не потроши. Преко тога сипати пола направљеног крема.



Крем (као за кремпиту): Умутити 4 жуманца са 4 кашике шећера у густу, пенасту масу. 3 кесице пудинга растворити хладним млеком (одузети од литре која нам је потребна) према упутству произвођача и помешати са умућеним жуманцима. Остатак млека ставити у специјалан суд за кување млека и загрејати па додати пудинг са жуманцима и кувати док се не згусне. Уклонити са шпорета и оставити да се хлади. Умутити 250 грама путера пенасто и постепено непрестано мутећи миксером сјединити путер са куваним, охлађеним куваним пудингом и на крају умешати чврсто умућен снег од 4 беланца.

Кад сте пола крема сипали на исечене траке натопљене вишњом, даље ређати 6-7 банана исечених на колутове и прекрити их преосталим кремом. Оставити у фрижидеру да се добро охлади па прекрити торту пре служења са 3 кесице умућеног шлага. Украсити додатно по жељи.



Инџој!

Нема коментара: