среда, 15. април 2009.

Тулумбе

















400 мл воде и 100 мл уља ставити да проври. Кад проври додати претходно помешано: 300 грама брашна, 1 прашак за пециво и на врх ножа соли па мешати добро док не постане компактно. Оставити да се охлади, а затим додавати једно по једно јаје (4 комада) тек кад се претходно јаје добро сједини са масом. Сипати тесто у одговарајући шприц па истискивати директно у загрејано уље тулумбице исте, одговарајуће дужине (овде су обично потребне још две руке). Пржити док не добију лепу боју, вадити и слагати у одговарајућу посуду или плехчиће, тепсијице. Сачекати да се охладе и прелити их хладним сирупом па додатно охладити у фрижидеру.

Сируп: 600 мл воде и 600 грама шећера ставити да проври и кувати 20 минута. Сирупу одмах додати и 3 кесице ванил шећера, 1 лимун опран и исецкан на колутове.



* У сируп сам додала и три супене кашике сока лимете. Лимета је карактеристично цитрусно воће тропских предела. Одликује је специфична зелена боја и арома, што је чини идеалним додатком за коктеле и друга пића и све традиционалне начине употребе лимете: воћне салате, џемове...


Инџој!

Нема коментара: