Излупати 6 шницли белог меса, посолити, преко ставити шниту тост сира и шниту шунке па уролати и затворити чачкалицом или причврстити ролате кухињским концем. Изгриловати или испржити на мало уља и оставити их са стране да се охладе, а онда их исећи на колутове дебљине 1 цм. У посебном суду пропржити 2 мање главице црног лука, додати на листиће исечене печурке (400-450 грама) и динстати док не остану скоро без воде коју пусте, а онда им додати 2 кашике брашна и налити шољом воде или пилећег бујона, па све брзо мешати док се не згусне. Додати им вегету, бибер, 4-5 ченова белог лука или бели лук у праху, сецкани или сушени першун и једну киселу павлаку. Ову масу изручити у ватростални суд или плехчић, по површини поређати колутове уролане пилетине, мало першуна или целера, по жељи и укусу још неки зачин и благо запећи у рерни.
Инџој!
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар