недеља, 03. мај 2009.

Купус кифлице

















Мекане су и изгледају као купушчићи, не треба купуса за спремање, можете одмах са њим да нахраните неког зеку :)

У 200 мл млаког млека и 100 мл млаке воде додати коцкицу квасца, кашичицу шећера и кашичицу брашна и оставити квасац да надође. У одговарајућу посуду преручити млеко са надошлим квасцем, додати 100 мл уља и две кашичице соли, промешати, а онда замесити тесто са 550 грама брашна. Тесто покрити са крпом и оставити 45 минута да надође. За фил умутити 100 грама маргарина за мазање (Добро јутро, Рама, Ремиа...), 2 жуманцета и додати соли по жељи и укусу (мада и не мора).
Надошло тесто поделити на два дела, сваки део посебно оклагијом развити на 3-4 мм дебљине. Са половином умућеног фила премазати развучено тесто. 100 грама сира изгњечити, поделити, па половину побацати по намазаном тесту. Ако волите већу количину сира можете слободно ставити више. Затим тесто уролати.



Узети неки тањирић или тацну од шољица за кафу па сећи тесто као на слици у цик-цак потезима, да једном ужи део буде горе, једном доле, ужи део треба да је око 2 цм ширине.



Кифле сложити на плех обложен пец папиром. Укључити рерну на 200 степени да се загреје, а кифле оставите да у међувремену нарасту. Када се рерна загрејала, надошле кифлице премажите умућеним беланцетом и поспите са сусамом или ланом, а онда ставите да се пеку у загрејаној рерни око 20 минута или већ зависно од ваше рерне, док лепо не порумене.



Тнх ту Миња :)

Инџој!

Нема коментара: