Потребно је: 2 тиквице (или плава патлиџана), 150 грама димљеног сира (или тост-топи листића), 150 грама прашке шунке, 3 јајета, 200 грама презле, 150 грама брашна, уље, мешавина зачина, со, бибер.
Плаве патлиџане ољуштити (на слици су медаљони од тиквица, а ја их не љуштим) и исећи на колутове дебљине 0.5цм, посолити и оставити да одстоје. Димљени сир и прашку шунку такође исећи на колутове према поврћу. На колут тиквице (или патлиџана) ставити по један колут прашке шунке и димљеног сира, па преклопити тиквицом и благо притиснути. Припремљене сендвиче од тиквица уваљати у брашно, затим у умућена јаја и на крају у презлу. Пржити на врелом уљу са обе стране док не порумене. Пржене медаљоне оставити да се прохладе, а потом их прелити тартар сосом.
Плаве патлиџане ољуштити (на слици су медаљони од тиквица, а ја их не љуштим) и исећи на колутове дебљине 0.5цм, посолити и оставити да одстоје. Димљени сир и прашку шунку такође исећи на колутове према поврћу. На колут тиквице (или патлиџана) ставити по један колут прашке шунке и димљеног сира, па преклопити тиквицом и благо притиснути. Припремљене сендвиче од тиквица уваљати у брашно, затим у умућена јаја и на крају у презлу. Пржити на врелом уљу са обе стране док не порумене. Пржене медаљоне оставити да се прохладе, а потом их прелити тартар сосом.
Инџој!
1 коментар:
ovo sam pravila sa patlidzanima i super je... moracu i sa tikvicama...
Постави коментар