субота, 23. мај 2009.

Ролат са јагодама

















Патишпањ: 6 јаја, 5 кашика брашна, 6 кашика шећера, 1 прашак за пециво, 1 дл млека. Беланца одвојити од жуманаца и умутити у чврст снег. Посебно умутити жуманца, шећер, млеко, брашно и прашак за пециво. Додати снег од беланаца и полако промешати варјачом. Правоугаони плех обложити пец папиром, сипати припремљену масу, поравнати и пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени. Печену кору преврнути на влажну крпу, ољуштити јој папир и одмах уролати помоћу крпе.

Фил: пола литре слатке павлаке, 150 грама беле чоколаде, 350 грама јагода. Белу чоколаду изрендати на крупно ренде, а јагоде исећи на коцкице. Слатку павлаку умутити у чврст шлаг, додати белу чоколаду и јагоде, па полако промешати варјачом или кашиком.



Патишпањ премазати припремљеним филом и уролати, поново увити у влажну крпу и оставити у фрижидер да се стегне. Када се стегне, извадити га из фрижидера и декорисати по жељи. Може се и цео прелити чоколадом или премазати шлагом.





* ролат се лепо сече кад се добро охлади, није гњецав, а ко воли да му баш стоји чврсто као војник може да дода и 1 кремфикс у фил.
** За фил сам комбиновала чисту белу чоколаду и ову белу
*** Црну чоколаду отопити (сачекати да се мало охлади) па сипати у кесицу за замрзивач, пробушити ћоше па по пец папиру шарати шта вам падне на памет (деца воле да се играју са овим) па одложити у фрижидер. После само одлепити са папира и декорисати шта већ треба... (видела тарабице од Миње :))


Инџој!

Нема коментара: