Пола килограма тестенине скувати, процедити и оставити да се охлади. Жицом умутити 2 цела јаја па у то убацити 1 кисело млеко и 2 киселе павлаке, посолити и побиберити (може и оригано), изручити у резанце, додати 200 грама на листиће исецканих шампињона и све добро промешати. Истрести половину масе у дубљи, невелики плех или ватросталну чинију, преко поређати шунку или изрендати (250 грама), преко ње опет распоредити другу половину масе и гурнути у загрејану рерну на двадесетак минута.
Извадити из рерне па нарендати моцарелу (може и трапист, 250 грама), умутити још два јајета са 1 киселом павлаком (може се опет додати оригано) и то све прелити преко јела па вратити у рерну да се добро запече. Сећи тек кад се охлади.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар