Личи на шпанску питу, на проју, сваштару, а опет мало другачија. Једина мана јој је, кажу, што тражи пивце... или јогурт, ко шта воли. За доручак или вечеру, одлична.
Потребно је: 1 паковање њока, 200 грама младог сира, 3 јајета, 200 грама прашке шунке, 100 грама меснате сланине, 200 грама кукурузног брашна, 100 грама пшеничног брашна, 1 прашак за пециво, 3 кисела краставца, 1 кисела црвена паприка, 2 дл јогурта, 1 дл уља, 1 кашика сусама, мешавина зачина, со, бибер.
Потребно је: 1 паковање њока, 200 грама младог сира, 3 јајета, 200 грама прашке шунке, 100 грама меснате сланине, 200 грама кукурузног брашна, 100 грама пшеничног брашна, 1 прашак за пециво, 3 кисела краставца, 1 кисела црвена паприка, 2 дл јогурта, 1 дл уља, 1 кашика сусама, мешавина зачина, со, бибер.
Њоке обарити у сланој води, потом их оцедити од сувишне течности. Млади сир ручно измрвити, прашку шунку, сланину, паприку и краставце исећи на коцкице.
У одговарајућој посуди сјединити јогурт, уље, јаја, прашак за пециво, кукурузно и пшенично брашно и добро умутити. Затим додати њоке, млади сир, краставце, прашку шунку, сланину и паприку, зачинити по укусу и полако промешати варјачом.
Округлу тепсију обложити папиром за печење, сипати припремљену масу, поравнати и посути сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени (отприлике 55 минута).
Инџој!
У одговарајућој посуди сјединити јогурт, уље, јаја, прашак за пециво, кукурузно и пшенично брашно и добро умутити. Затим додати њоке, млади сир, краставце, прашку шунку, сланину и паприку, зачинити по укусу и полако промешати варјачом.
Округлу тепсију обложити папиром за печење, сипати припремљену масу, поравнати и посути сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени (отприлике 55 минута).
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар