четвртак, 14. мај 2009.

Пуњене ћуфтице у сосу од сира

















Потребно је: 500 грама мешаног млевеног меса (у овом случају само јунетина), 100 грама прашке шунке, 40 грама пармезана, 1 јаје, 1 шаргарепа, 1/2 везе першуна, 1 кашичица млевене паприке, 100 грама презли потопљених у мало млека или воде, 1.5 дл јунеће супе (бујона), 10-12 мањих шампињона, мешавина зачина, бибер.
Прашку шунку исећи на коцкице, шаргарепу очистити и изрендати на крупно ренде, а першун и црни лук исецкати што ситније. Презле прелити са мало воде и оцедити од сувишне течности. У одговарајућој посуди сјединити млевено месо, прашку шунку, пармезан, јаје, шаргарепу, першун, млевену паприку и потопљене презле. Додати со, бибер и мешавину зачина по укусу и добро измешати. Од припремљене месне масе обликовати куглице, у средину сваке куглице ставити по једну шампињонку и обавити је месом.




Пуњене ћуфтице послагати у тепсију за мафине (пројице), прелити мешавином јунеће супе и белог вина, покрити фолијом и пећи у загрејаној рерни на 200 степени 40 минута, па открити фолију да порумене и да течност испари. Печене ћуфтице прелити сосом од сира.





* Ћуфтице не морате пећи у рерни већ их можете испећи и у дубоком уљу, али онда се изоставља преливање мешавином бујона и вина.

Инџој!

Нема коментара: