Потребно је: 650 грама танких кора за питу, 1.5 кг очишћених и оцеђених вишања, шећер, 6 кесица ванил шећера, мало гриза, 50 гр путера, 50 гр маргарина и 50 мл уља.
Увијати јуфке од по 3 коре. Између сваке коре посипати шећером по жељи, на трећу кору 5 цм од почетка поређати вишње у ширини од 7 цм, попрскати их шећером, ванилом и гризом. Уље покапати из флаше по целој трећој кори, без претеривања и замотати јуфку. Наређати јуфке на пец папир, прелити их отопљеним путером, маргарином и уљем и премазати, посути једним ванил шећером и пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени. Не прекривати је како би остала рскава и сећи је кад се прохлади. Посути шећером у праху.
Инџој!
Увијати јуфке од по 3 коре. Између сваке коре посипати шећером по жељи, на трећу кору 5 цм од почетка поређати вишње у ширини од 7 цм, попрскати их шећером, ванилом и гризом. Уље покапати из флаше по целој трећој кори, без претеривања и замотати јуфку. Наређати јуфке на пец папир, прелити их отопљеним путером, маргарином и уљем и премазати, посути једним ванил шећером и пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени. Не прекривати је како би остала рскава и сећи је кад се прохлади. Посути шећером у праху.
2 коментара:
Pitu od visanja u bukvalnom smislu reci OBOZAVAM! Ova tvoja mi se bas svidja, najvise zbog kolicine visanja u filu :)
Interesantan mi je nacin filovanja, ja uvek samo na prvu koru ne stavljam visnje, ali nadalje na svaku, i to onako, pobacam svuda. I "uljim" ih onako, svaku malo poprskam mesavinom ulja i kisele vode. Bas cu jednom i ovako da probam, zvuci mi interesantno ovo zalivanje masnocom posle.
Pozdravi!
Ово је она пита што се зове "ја сам до сад волела питу са вишњама коју прави моја тетка/мама/бака/ујна, а сад највише волим ову" :)
Само добро оцеди вишње ако их одмрзаваш ;)
Постави коментар