субота, 23. мај 2009.

Рижото са тиквицама, парадајзом и зачинским травама

















Потребно је:
4 кашике маслиновог уља, 1 главица црног лука ситно исецканог, 3 мање тиквице исечене на коцкице, 200 грама Басмати пиринча скуваног и процеђеног, 2/3 чаше белог вина, пола литре супе од 1 коцке - вруће (или бујона од поврћа), 150 грама чери парадајза (лепше је, али може и обичан, као у овом случају) исеченог на пола, 3 супене кашике помешаних свежих зачина - першуна, мало мирођије и босиљка, со и бибер.

Скувајте пиринач према упутству на паковању и процедите га, исецкајте свеже зачине и прелијте их са 2 кашике маслиновог уља. Загрејте у шерпи (воку, тигању, неком суду) 2 кашике маслиновог уља и лагано продинстајте црни лук док не смекша. Додајте тиквице и продинстајте их 3 минута. Убаците скувани пиринач, промешајте и залијте вином. Сачекајте пар минута док део вина не испари. Додајте парадајз, промешајте и залијте са пар кутлача врућег бујона. Посолите мало и додајте бибер. Мешајте и пратите текстуру док не постане кремаста, око 5 минута. По потреби додајте бујон. Послужите уз свеже изрендан пармезан или коцкице фета сира.





Тнх ту мбм

Инџој!

Нема коментара: