уторак, 19. мај 2009.

Принцес крофне (теткине)

















Скувати попарицу од 100 мл воде, 100 мл уља и (кад то проври) 100 грама брашна па смаћи са шпорета и кад се мало прохлади убацивати једно по једно јаје уз стално мешање (4 јаја) кашиком или жицом да се добије глатка маса. Тестом напунити шприц (или кашичицом правити пуслице) па их шприцати на подмазан плех (или обложен пец папиром). Пећи у добро загрејаној рерни на 200 степени. Не отварати рерну. Кад су добро печене (након 25-30 минута) извадити их из рерне, а из плеха тек кад се охладе. Хладне их сећи на пола и филовати.

Фил: Са 10 кашика шећера засладити 1 л млека и ставити да се кува. У посебном суду умутити 6 жуманаца, 6 кесица ванил шећера и 4 кашике густина (или 6 кашика брашна) па додати у млеко и кувати крем у лонцу на пари око 20-30 минута. Пред крај кувања крема додати 100 грама путера, изједначити миксером масу и ставити крем да се хлади. Кад се охлади филовати доње делове и поклапати. Посути шећером у праху.

Инџој!

Нема коментара: