среда, 27. мај 2009.

Пита са вишњама

















Потребно је: 650 грама танких кора за питу, 1.5 кг очишћених и оцеђених вишања, шећер, 6 кесица ванил шећера, мало гриза, 50 гр путера, 50 гр маргарина и 50 мл уља.

Увијати јуфке од по 3 коре. Између сваке коре посипати шећером по жељи, на трећу кору 5 цм од почетка поређати вишње у ширини од 7 цм, попрскати их шећером, ванилом и гризом. Уље покапати из флаше по целој трећој кори, без претеривања и замотати јуфку. Наређати јуфке на пец папир, прелити их отопљеним путером, маргарином и уљем и премазати, посути једним ванил шећером и пећи у загрејаној рерни на 200 степени док не порумени. Не прекривати је како би остала рскава и сећи је кад се прохлади. Посути шећером у праху.




Инџој!

2 коментара:

Maja Babić је рекао...

Pitu od visanja u bukvalnom smislu reci OBOZAVAM! Ova tvoja mi se bas svidja, najvise zbog kolicine visanja u filu :)

Interesantan mi je nacin filovanja, ja uvek samo na prvu koru ne stavljam visnje, ali nadalje na svaku, i to onako, pobacam svuda. I "uljim" ih onako, svaku malo poprskam mesavinom ulja i kisele vode. Bas cu jednom i ovako da probam, zvuci mi interesantno ovo zalivanje masnocom posle.

Pozdravi!

Урбана Стонога је рекао...

Ово је она пита што се зове "ја сам до сад волела питу са вишњама коју прави моја тетка/мама/бака/ујна, а сад највише волим ову" :)

Само добро оцеди вишње ако их одмрзаваш ;)