субота, 30. мај 2009.

Пилетина у сосу од поморанџе, лимуна и меда

















(Објављени радови у мају)

Рецепт испробан као улазница за игру фуд блогера са простора бивше Југославије, ФБИ рукавице коју је осмислила мамајац, а блог под истрагом у мају био је Моникин.

Потребно је: 500 гр пилећих филета, 2 кашике брашна, 2 кашике меда, 200 мл сока од поморанџе, 50 мл сока од лимуна, 1/2 кашичице ђумбира у праху, 1 кашичица жутог шећера, мало путера, мало уља, со, бибер, табаско сос.




Пилеће филете исећи тако да се добију шницле дебљине око 1 цм. Уваљати их у брашно, мало посолити, па на кратко (по 2-3 минута са обе стране) испржити на мешавини путера и уља и склонити са тигања. У тигањ налити претходно направљену мешавину сока од поморанџе, лимуна, ђумбира, меда, шећера, бибера и табаско соса. Мешати док се мед и шећер не растопе, а затим мало појачати ватру и кувати 10 минута, сос треба да мало потамни, да уври, постане "лепљив". Након 10 минута, смањити ватру, вратити месо у тигањ и кувати још пар минута да се свако парче меса провуче кроз сос. Служити топло уз кувани пиринач.




Запажања: Још једно брзо и предивно јело са Моникиног блога које смо усвојили, моји су га мушки обрисали са тањира. Није ми се свидела боја оног брашна које ми је остало у тигању после пржења меса, добро сам наложила ватру изгледа, па сам ја то процедила и правила сос у другом тигању. Пазила сам да не претерам са табаском да не заљутим укућане толико да је на крају испало да се није ни осетио, али не мари. Пилетина је освежавајућа, кажу, као и поглед на Моникин блог, кажем ја :)

Инџој!

6 коментара:

Maria је рекао...

Мммм изглежда прекрасно! Поздрави, Мария

JA U KUHINJI... је рекао...

ovo sam i ja isprobala i super je...

Dragana Pušica - Moje Grne blog је рекао...

jupiiiiiiiiiiii komentari :))))

ja sam pravila onu piletinu sa limunom samo i oduševila se, verujem da je i ova odlična, moram da isprobam recept. ti si odlično sve odradila.

Урбана Стонога је рекао...

Поздрави :)

Ту са лимуном планирам следећу да испробам :)

Вера је рекао...

Mnogo dobro,odlican blog

Maja Babić је рекао...

Odlicno je, iz iskustva :)