петак, 17. октобар 2008.

Грашак са месом

















А може и без меса. Јунетину, онолико колико купимо исецкамо на коцкице. Припремимо грашак, може замрзнути, једну или две кесе, сразмерно броју гладних уста у кући или капацитетима бурага. И један црни лук исецкамо приде. Може и једна шаргарепица на колутиће, а не мора.

Шпорету приступи - САД!

На мало уља сотирати лук док не постане стакласт, а онда убацити месо. Мало га динстати на том луку и превртати неко време, оно ће пустити сок па после неког времена додати грашак и добро налити водом или говеђим бујоном. У то још кроз пресу пропустити два чена белог лука, сипати вегете по укусу и мирођије охохо или колико волите. Крчкати док месо не омекша и по потреби наливати, једно 45 минута до сат. Пред крај кувања у једну шољицу сипамо мало брашна и алеве паприке, додамо мало воде па размутимо и додамо све то у јело да га мало саберемо.

Инџој!

Нема коментара: