И није јој неко име, тачније ова салата и нема име код мене, али кад се овакве ствари пискарају онда се мора крстити јело због ради лакше оријентације у збрци.
На колутиће исећи патлиџан, паприку зелену или црвену очистити и такође исећи на мање делове.
Шпорету приступи - САД!
Уфффф, не мора шпорет може и грил, боље је. Ако вас не мрзи да га намештате. Мене јесте. Без уља, да не би патлиџан попио све што ставимо те тако постао тежак а не освежавајућ за тибу нам, изгриловати поврће у неком добром тигању.
Направити посебно маринадицу од сецканог першуна, малко маслиновог уља и белог лука, или босиљка и лука, ко како воли.
Приступити ређању. Изабрати неку посуду са поклопцем коју ћемо држати у фрижидеру, јер ова салата након ређања треба добро да одмори, штобрекле баке - да поћути целу ноћ.
Ређати док имамо материјала на следећи начин:
Патлиџан - па посипамо маринадом, а може се и попрашити бибером. Затим паприка па опет маринада па преко паприке црвени парадајз који смо исекли на колутове и преко њега шните (комадиће) фета сира. Онда опет патлиџан и све редом даље исто.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар