субота, 18. октобар 2008.

Индијски паприкаш

















1 килограм јунеће коленице или рибића исећи на коцке и пржити на јакој ватри на 3 кашике уља. Месо ће пустити сок па га треба у том соку превртати неко време, а затим додати 3 црна лука сечена на листиће и 3 чена белог лука такође сеченог на листиће. Опет мешати да лук постане стакласт али ништа не сме да загорева. Посолити, побиберити, додати алеве мало и зачинити циметом и каријем.
Смањити ватру и налити 1 литром говеђег бујона, додати још и пола флаше домаћег парадајза и све крчкати поклопљено око 1 сат док месо не омекша.
Око пола килограма белог кромпира исећи на коцке и 2 зелене паприке на комаде и убацити у шерпу након што смо месо кували сат времена, па крчкати још двадесетак минута док се кромпир не скува. Додати оригано и све зачине које смо већ стављали још једном ако је потребно јер акценат и јесте на њима.


Инџој!

Нема коментара: