четвртак, 23. октобар 2008.

Пилетина са печуркама


















Пилеће бело (500-600-700 грама) исећи на коцке, посолити мало и на 10 минута пропржити у тигању. У другом, на мало уља, пропржити црни лук исечен на коцкице да буде стакласт, додати паковање печурки исечених на листиће (400 грама), зачинити бибером и вегетом по укусу и динстати и то 10 минута. Исцедите пола лимуна, ако је већи - ако је мањи може и цео и умешате 2 киселе павлаке или скоро 2, по жељи.



Рерну сте угрејали на опаку температуру. У ватросталну посуду или мало дубљи плех (боље дубљи, а мањи) на дно ставите месо, налијете мало водом да не буде суво (1 дцл), преко тога печурке и гурнете у рерну. После 10 минута извадите, изрендате трапист на крупно да покрије јело, вратите у рерну на 5 минута да се запече, искључите и оставите још 10 минута у топлој рерни и то је то.


Инџој!

Нема коментара: