1 килограм млевеног меса - јунетине, телетине или мешаног, сецкан свежи першун, 1 јаје и мало презле претходно потопљене у млеко уз додатак зачина по избору и укусу (вегета, со, бибер, алева..) изгњавити руком и направити компактну масу. По алу фолији тапкати и распоредити масу у правоугаоник науљеним прстима, а на сам почетак поређати пршуту и трапист исечен на листиће или тост-топи сир. Куглоф намазати путером па посути презлом и лепо је распоредити свуда, отрести вишак. Месо увити у ролат и пребацити у куглоф. Преко куглофа ставити папир за печење па плех, преврнути све то заједно и ставити у загрејану рерну (200-220) са све куглофом и пећи највише сат времена. Пред крај се може скинути куглоф, по жељи, али не предуго, јер није циљ осушити месо.
Recepti iz moje bilježnice: Labuđe jezero (torta)
Пре 14 година
Нема коментара:
Постави коментар