Још један вегански рецептић. Ако нам је синхронизација јача страна онда овај пројекат не траје дуже од 10 минута. Воду за шпагете посолити и ставити да прокључа па убацити шпагете да се скувају (ал денте). У исто време у блендер убацити 1 већи парадајз, исецкан на коцкице, 1 кашику парадајз пиреа (може и мало гушћи сок ако нема пиреа), мало воде и шаку индијских ораха - они и направе целу ову причу кремастом. Изблендирати. Док се ту вртимо и убацујемо оне шпагете у кључалу воду ставимо дубљи тигањ на шпорет и средњу ватру, а у њега 2 кашике маслиновог уља и 4 чена белог лука пропуштеног кроз пресу. Сотирати и пазити да лук не загори па из блендера изручити онај крем, посолити и мешати повремено. По жељи додати и мало вина у сос.
Recepti iz moje bilježnice: Labuđe jezero (torta)
Пре 14 година
Нема коментара:
Постави коментар