Просо са шаргарепом
1 шоља проса, 1 главица црног лука исечена дијагонално, 1 шаргарепа исечена на штапиће, 3 шоље кључале воде, 1 кашика уља и мало морске соли.
Оперите просо у цедиљци. Посуду намажите уљем и у њој динстајте исецкано поврће 3-5 минута на благој ватри. Додајте просо и динстајте још 5 минута. Наспите кључалу воду и посолите. Кад прокључа смањите ватру, поклопите и динстајте 30-35 минута, док се вода не апсорбује.
Плави патлиџан са сусамом
10 малих плавих патлиџана, 2 кашике сусамовог семена и 3 кашике соса од соје.
Скините петељке са патлиџана и ољуштите га. Скувајте целе патлиџане у посољеној води док не омекшају. Извадите их из воде и ставите на даску за сецкање. Одозго их притисните другом даском док не исцедите воду. Сваки патлиџан руком исцепајте уздуж на четири дела. Пропржите сусамово семе и ставите га у посуду заједно са сосом од соје. Кувајте 10 минута, а потом умешајте и патлиџане.
+ Броколи, бланширан (са слике)
Бланширати = прелити намирницу врелом водом или на кратко обарити у кључалој води (у овом случају посољеној).
Инџој!
1 шоља проса, 1 главица црног лука исечена дијагонално, 1 шаргарепа исечена на штапиће, 3 шоље кључале воде, 1 кашика уља и мало морске соли.
Оперите просо у цедиљци. Посуду намажите уљем и у њој динстајте исецкано поврће 3-5 минута на благој ватри. Додајте просо и динстајте још 5 минута. Наспите кључалу воду и посолите. Кад прокључа смањите ватру, поклопите и динстајте 30-35 минута, док се вода не апсорбује.
Плави патлиџан са сусамом
10 малих плавих патлиџана, 2 кашике сусамовог семена и 3 кашике соса од соје.
Скините петељке са патлиџана и ољуштите га. Скувајте целе патлиџане у посољеној води док не омекшају. Извадите их из воде и ставите на даску за сецкање. Одозго их притисните другом даском док не исцедите воду. Сваки патлиџан руком исцепајте уздуж на четири дела. Пропржите сусамово семе и ставите га у посуду заједно са сосом од соје. Кувајте 10 минута, а потом умешајте и патлиџане.
+ Броколи, бланширан (са слике)
Бланширати = прелити намирницу врелом водом или на кратко обарити у кључалој води (у овом случају посољеној).
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар