субота, 18. октобар 2008.

Пилетина са индијским орахом

















На 1 децилитру пилећег бујона динстати 250 грама пилећег филеа исеченог на коцкице док месо не побели, а затим редом додавати поврће, уз мешање (које смо сецкали претходно) и са паузама од минут - тиквице, шаргарепу на штапиће, црвену паприку на штапиће, празилук на колутове и 250 грама шампињона. Мешати све заједно, убацити шаку индијског ораха па пржити још минут два, посути белим луком у праху (1 кашичица), додати по жељи и укусу још нешто од зачина - соја сос, коријандер, мало сока од лимуна, бибера, чилија за оне који воле љуто и сервирати са бареним пиринчем. За вегетаријанце све то може и без меса и бујона. Спремати у воку и служити топло.


Инџој!

Нема коментара: