1. Ако вам Казанова донесе кући крилца од кондора, као мени овај мој - зна се - с кутлачом по глави.
2. Ако вас притом и зеза дегустирајући, нпр: "Штостидобри ови батаци" - ви још једном из љубави, да утврди градиво.
1 килограм крилаца (или пилетине али без коске) засећи па уваљати у ову маринаду: 1 шољица уља, 1 вршна кашика сенфа, 1 кашичица алеве паприке, вегета и бибер по укусу, 1 кашика кечапа и мало соја соса. Све се умути и свако пилеће крилце (или шта већ) уваљамо у маринаду, покријемо фолијом и оставимо у фрижидеру да преноћи. Сутрадан поређати у плех (ако већ у њему нисмо то одложили) па пећи у рерни до стадијума одговарајућег нам оку и непцима, или понети у природу на роштиљ или роштиљати у дому свому и делити ту арому.
Инџој!
Нема коментара:
Постави коментар