субота, 18. октобар 2008.

Поховани тофу са грашком и шитаке печуркама

















Грашак обарити, тофу исећи на коцкице и маринирати у мало тамарија сат времена уз повремено окретање, а печурке потопити у млаку воду на 2 сата. Кад је то време прошло тофу убацити у кукурузно брашно и протрести да се лепо уваља. Пржити те коцкице у врелом уљу и извадити да се оцеде. Печурке исцедити и убацити на тигањ са мало сусама, додати онај обарени грашак и пржени тофу па мало промешати. Размутити у мало воде кузу прах и полити по јелу да се фино глазира. Промешати још 5 минута, скинути са ватре и сервирати. Тамари који смо користили за маринаду процедити и сачувати јер га можемо употребити поново за неко друго јело.


Инџој!

Нема коментара: